Gayatri Mantra

Un mantra és un instrument per a la ment. La traducció literal d’aquest paraula seria: man- en sànscrit que significa ment i -tra que significa alliberació.

El mantra és la repetició de sons, paraules o síl·labes (en aquest cas en sànscrit) que tenen com a objectiu principal portar la ment al present i que deixe de vagar en pensaments inconscients.

Cada mantra, fa un treball específic sobre el nostre ser. Més avall podràs llegir els beneficis del Gayatri Mantra.

El Gayatri Mantra és una de les oracions més poderoses de la sabiduria vèdica (dels Vedes o relacionat amb aquests llibres sagrats Hindús). Gayatra significa Himne y Gayatri és el seu femení. És un himne a la Mare Natura, Mare Divina o alguna altra forma femenina.

Vaig elegir aquest mantra ahir en un moment en el que el meu ser volia claretat i soltar un gran núvol gris que m’acompanyava durant uns dies dins de mi i que no podia identificar com a alguna cosa concreta, era un cúmul de moltes coses. Et puc dir que porte cantant-lo ahir i hui i em senc molt molt diferent, apart han passat coses màgiques durant el dia de hui que per a mi estàn connectades amb aquesta pràctica.

Pots clicar en les imatges per a descarregar-te-les i poder utilitzar-les per a la teua pràctica.

Qué significa aquest mantra?

OM: El so base del TOT.

BHUR: Pla físic, Terra.

BHUVA: Cel, Atmòsfera.

SVAHA: Cel, Paradís.

TAT: Déu o Brahman.

SAVITUR: Alló del qual tot es creat.

VARENYAM: Preparat per ser adorat.

BHARGO: El radiant fulgor espiritual, la llum que entrega sabiduria.

DEVASYA: Lo diví.

DEEMAHI: Meditem, contemplem.

DHI YO: Intel·lecte.

YO: Que

NAH: Nostre

PRACHODAYAT: Il·lumina

Hi ha moltes interpretacions en la traducció d’aquest mantra. Pots fer la teua propia utilitzant la traducció de cada paraula o quedar-te amb la que he escrit jo a continuació basant-me en traduccions que he llegit en diferents llocs i el que em feia sentir connectada a ell.

Quins beneficis ens aporta el Gayatri Mantra?

  1. Aguditza la capacitat intel·lectual
  2. Alleuja les malalties
  3. Evita totes les misèries.
  4. Ens protegeix dels perills.
  5. Proporciona l’estat de plenitud.
  6. Assegura un futur brillant.
  7. Et proveeix de força inesgotable per a superar els obstacles.
  8. Neteja la ment
  9. Dona saviesa, prosperitat, puresa i alliberació
  10. Destrueix el karma.

Per a veure els beneficis que té, la millor manera és provar! No perds res veritat?

A partir d’ahir i durant 21 dies al menys, estaré cantant aquest mantra cada matí i a les classes de ioga. Hui a la classe de ioga han pogut veure com cantar el mantra els ha portat directament al present i a un estat de pau interna. Per a començar ja és un grandíssim benefici.

T’apuntes a descobrir la magia d’aquest mantra dia a dia?

Jo l’escolte al Spotify, Deva Premal Gayatri Mantra que dura 9.30 min. Al Youtube he trobat aquesta que dura 30 en bucle, pots fer-la completa o parar als 15 minuts utilitzant una aplicació com per exemple Insight Timer i posar-te 15 de temps per a que el so d’un gong t’avise de que has acabat. Jo pense que algún dia també faré els 30 min. seguits (total ahir crec que me la vaig ficar 3 o 4 voltes seguides… jajajajja)

Disfruta’l molt i canta sense jutjar si cantes bé mal… recorda que això sols és la teua ment intentant distraure’t i sabotetjar-te! Disfruta!

T’estime.

Caterina.

Publicado por CATERINA T'ESTIME

He entés que per a estimar el món sencer, primer m'he d'estimar i quan ho faig plenament automàticament tot es fàcil, tot és AMOR. GRÀCIES!

Deja un comentario

A %d blogueros les gusta esto: