10 coses que pots fer per canalitzar l’enuig

L’enuig, la ira, la frustració i la impotència no expressades ens enverinen.


Vuic dir amb açó que tenim que anar per la vida enfadant-nos amb totes les persones amb les que ens creuem? NO.

El que vuic dir amb açó, és que guardar-nos eixes emocions, tragar-nos-les per no saber com gestionar-les o com canalitzar-les, el que fa és que les reprimim i que ens destruisguen per dins. Heu sé ben bé per experiència.


Qué podem fer quan sentim aquestes emocions per alguna situació? Vos conte 10 coses que m’han anat servint a mí durant els anys.

1. VES A LA MAR I CRIDA (sobretot en hivern quan no sol haver ningú o casi ningú), golpetja l’aigua, sent el fret recorrer tot el teu cos. Deixa que l’aigua s’emporte el que no saps gestionar i que la mar ho transforme. (Si no tens la mar prop, servix algún lloc com la montanya, un camp, NATURA… algún lloc que pugues cridar ben fort sense preocupar-te per qui t’escolta. Solta, trau, expressa tot el que necessites.


2. PLORA, a mi personalment (hi ha moltes persones que tenen aquesta ferrament innata en el ser humà bloquetjada, si és el teu cas, utilitza les demés ferramentes) m’ajuda a traure el que no puc explicar amb paraules. Em fa sentir lliure, em llibera.

3. ESCRIU, pots escriure en un paper tooooot el que t’enfada, amb pèls i senyals. No et talles, si t’ix dir insults, escriu-los… deixa’t portar, escriu el que gillaries al vent. No et jutges pel que escrius, permitix-te la llibertat d’expressar-te. (pots cremar el paper per transmutar les teues paraules, però primer llix-lo).


4. GRABA’T, pots grabar un video expressant com et sents. No té perquè veure’l ningú, quan estigues preparada pots vore’l tu, escoltar-te, estar ahí per a tu. També pots utilitzar un espill, et dic que el poder de l’espill siga literal o a través d’una grabació és molt molt sanador, perquè eres tu la persona que s’escolta directament. Aquest acte, és un acte d’amor cap a tu.


5. BALLA, a través del moviment i de música intensa, deixa’t portar, solta el control.


6. COMPARTIX, amb alguna persona que et sents còmoda, que no et sents jutjada, expressa-li el que has sentit.


7. PARLA, quan et sengues preparada, si tens l’oportunitat expressa el que has sentit amb la persona en concret involucrada en la situació. Tú saps millor que jo en quin punt et trobes, així que agafa la força que tens dins de tu i observa si estàs preparada per a afrontar i expressar-te a la situació (no hi ha cap presa). Si no ho sents, no et presiones. Sols recorda que tens el dret d’expressar-te. Que l’amor et guie, que no siga la por qui camine per tu.


8. Fes IOGA, escolta com està el teu ser, el teu cos, el teu cor, la teua ment. Reconnecta amb tu, amb el teu verdader ser.


9. MEDITA, quan ja has fet els exercisis de soltar, pot ser el teu cos i la teua ment ja estàn preparades per a rendir-se i entrar en la calma de la meditació per a seguir entrant més dins i soltar més capes.

10. NO HI HA CULPA, solta la pressió que et fiques cada volta que t’enfades. Enfadar-se forma part de les ferramentes que té el nostre ser per tornar a la homeostasis, al equilibri de tot el cos, la ment i l’ànima. Permitix-te enfadar-te. Pareix molt fàcil, però moltes voltes (parle per la meua experiència) ens enfadem però al mateix temps hi ha un component de repressió que fa que et sengues mal per enfadar-te, que et sengues culpable per no poder controlar, ni gestionar la situació d’una altra forma.


Espere que et servixga. Ah! I no et limites a quedar-te amb aquestes, segur tu en tens més dins del teu ser, obrit a trobar la teua manera de soltar. Tu eres la teua propia medicina. Demana ajuda al teu ser superior, a Déu, a l’Univers, a allò amb el que et sengues còmode, còmoda.

T’estime, no estàs sola, no estàs sol.

Caterina.

Publicado por CATERINA T'ESTIME

He entés que per a estimar el món sencer, primer m'he d'estimar i quan ho faig plenament automàticament tot es fàcil, tot és AMOR. GRÀCIES!

Deja un comentario

A %d blogueros les gusta esto: