Mantra per a l’enfado

馃馃徎Sentat/da en una posici贸 c貌moda comen莽a a connectar la respiraci贸 amb aquestes afirmacions mentalment (si al principi necessites verbalitzar-les no dubtes a fer-ho):

馃憙馃徏Inspire, jo s茅 que l’enfado est谩 ac铆.
馃崈Espire, jo s茅 que l’enfado no s贸c jo.

馃憙馃徏Inspire, jo s茅 que l’enfado 茅s inc貌mode.
馃崈Espire, jo s茅 que aquesta sensaci贸 passar脿.

馃憙馃徏Inspire, jo estic calmada.
馃崈Espire, jo s贸c suficientment forta per cuidar aquest enfado.

馃檹馃徏Mantra/Meditaci贸 de Tich Nhath Hanh

馃崈Per a que els dies que ens enfadem, provem una cosa diferent a reaccionar. Practica’l, encara que no estigues enfadada o enfada’t per a anar acostumant-te a ell.

馃崈Quan tenim les emocions a flor de pell o tenim un n煤vol de pensaments no podem pensar amb claretat, 茅s com si estiguerem de peu dins d’un riu i haguerem remenejat tota l’arena, no podem veure els nostres peus. Si parem uns segons i/o minuts i deixe’m que l’arena torne a terra, podrem veure els peus amb claretat novament. D’aix貌 parla Thich Nhath Hanh i moltes persones expertes en meditaci贸 i una vida conscient.

馃憜馃徏Jo s贸c la primera que he reaccionat moltes voltes quan algo m’ha enfadat, m’ha bollit la sang, per貌 cada dia vaig conseguint m茅s moments de calma i de no reacci贸 en la vida diaria gr脿cies a aquestes practiques. I cada volta que deixe que l’arena torne a terra i veig amb claretat 茅s com haver conseguit pujar l’Himalaya, una gran satisfacci贸 em plena l’脿nima.

馃馃崈Entrenar la ment 茅s tan important com entrenar altres habilitats. Donem-li el lloc que es mereix en les nostres vides.

馃Ment sana, cos sa.

馃馃徎Cos sa, ment sana.

鈽猴笍Espere que vos servisga, un gran plaer poder compartir.

鉂わ笍M’estime. T’estime.

Caterina.

T’escolte, t’estime, gr脿cies

馃暞Quan tens la valentia de mirar el que no t’agrada fora i acceptar que est脿 dins d’una manera o una altra… quan tens la valentia de mirar i perdonar-te… quan tens la valentia de soltar el control i rendir-te, ah铆, en ixa rendici贸 comen莽a la verdadera transformaci贸, apareix la verdadera llum.

馃檹馃徏Gr脿cies 2020 per ajudar-me a rendir-me. Per acceptar que all貌 que 茅s m茅s gran que el “jo” em guie. T’escolte, t’estime, gr脿cies.

馃晩Cada dia la meua fe augmenta, gr脿cies per ensenyar-me a mirar a trav茅s dels teus ulls, a escoltar a trav茅s de les teues orelles, a estimar amb el teu cor, a parlar a trav茅s de tu, a caminar a trav茅s de tu.

馃晩Dili D茅u, dili Divinitat, dili el jo superior, dili Univers…. dili com et done la gana, per貌 demana, demana el que la teua 脿nima vulga, i permeteix que passe al ritme que necessites.

馃檹馃徏Fa molts anys intentava entendre lo superior, lo div铆 amb el cap, ara ho senc amb el cor i a cada pas que done a la meua vida.

馃晩Creure requerix valentia i rendici贸.

馃晩Gr脿cies, gr脿cies, gr脿cies.

Caterina.

Respiraci贸 Completa

馃槂馃崈Aci虂 teniu el 4t video de la serie Respiracio虂.

馃槂馃崈En aquest video, unim les 3 respiracions que hem apre虂s en els videos anterios: Abdominal + Tora虁cica + Clavicular.

馃槂馃崈 Practica-la per notar els seus beneficis i la facilitat amb la que te porta al moment present.

馃槂馃崈Respirar conscientment es pot aprendre independentment de l’edat, la condicio虂 fi虂sica, la flexibilitat鈥. aixi虂 que aci虂 tens un pas fa虁cil per deixar de posar excuses a cuidar-te.

馃槂馃崈Aixi虂 com respirem vivim, i tu com vols viure?

Caterina.

No et diagnosticaren, ens diagnosticaren

Son脿 el tel猫fon.

La teua veu.

-Torne a tindre c脿ncer Caterina.

Silenci.

Em vaig ficar a plorar, i tu ploraves a l’altre costat del tel猫fon. No et podia tocar, per貌 et sentia al meu costat, sentia la teua enfermetat en mi, sentia el teu dolor que era el nostre.

Quan vam penjar, vaig baixar al sotano, ah铆 on tenia totes les meues pintures i eixe quadre inacabat que canviava amb totes les etapes de la meua vida. Vaig comen莽ar a tirar pintura, a llen莽ar pincellades. I una frase 茅s repetia dins de mi: A LA MERDA NO SER JO.

No ser tu, tapar-te, ser invisible, fer-te menut una i una altra volta, exigir-te m茅s, m茅s i m茅s t’havia creat eixa enfermetat. Amb una persona que ho passara era suficient, vaig vore clara la lli莽贸, vaig comen莽ar a actuar.

Ho vaig escriure al quadre, per qu猫 no pensava consentir que la teua enfermetat 茅s quedara en va, que tu estigueres passant per aix貌 significava que tenia dos opcions: o esperar a tindre un c脿ncer jo per a deixar d’autodestruir-me o agafar l’av铆s que ens estaves regalant a tots i traure totes les meues forces, per mi, per tu i pel m贸n sencer.

Vaig elegir la segona opci贸, com sempre he fet quan ha passat algo aix铆, he triat l’opci贸 de despertar, de trencar-me i de renaixer coste el que coste.

No et van diagnosticar, ens van diagnosticar.

I junts vam pujar dalt d’una montanya rusa durant quasi un any. Em vas ajudar a donar passos, a soltar el que no em feia feli莽, em vas ajudar a cr猫ixer, em vas ajudar a ser jo.

Gr脿cies RP. Gr脿cies per deixar-me sanar al teu costat. Gr脿cies per confiar en mi, gr脿cies per no rendir-te a pesar de tota la catarsis, gr脿cies per deixar-me viure-la al teu costat. Gr脿cies per agafar-te ben fort a la vida.

Te vuic infinit. Sempre, sempre, sempre.

No eres, som.

No est脿s a soles

馃挄No est脿s asoles. Estigues vivint el que estigues vivint en aquestos moments en al teua vida, no est脿s asoles.

鉂o笍La il路lusi贸 de que vivim en cases diferents, en pobles distints o en pa茂sos llunyans li fa creure a la nostra ment que estem a soles davant els obst脿cles de la vida.

鉂o笍脡s aix貌, una il路lusi贸, una mentida.

鉂o笍Recorde l’any passat, quan em vaig rapar el monyo, vaig despertar al mat铆 seg眉ent sense necessitat de contar a ning煤 el que havia fet. Vaig comen莽ar a fer ioga, i el meu ser em va demanar un boli i un paper: vaig comen莽ar a esciure i sentia la pres猫ncia de tots els sers de l’Univers en mi, sentia a D茅u en mi, em sentia acompanya encara que em trobava totalment sola en el meu estudi de Castell贸. Em sentia plena, feli莽, perqu猫 podia sentir tots els fils invisibles que ens unixen al planeta sencer envoltant-me en un gran abra莽. Vaig comen莽ar a plorar, plorar de gratitud, de plenitut, de vida. I vaig deicidir que no em podia quedar aquella sensaci贸 per a mi, vaig grabar un v铆deo que vaig compartir amb les persones que sentia en aquell moment, algunes ho van entendre perfectament, altres pensavem que em drogava (cosa que no he fet en la meua vida), altres no entenien per貌 sentien el que jo sentia amb el cor…

鉂o笍Em vaig llevar el meu major escut, el meu monyo en aquest cas pel que simbolitzava: un lloc on m’amagava del dolor i de mi mateixa.

鉂o笍Pot ser el teu escut no 茅s el monyo, pot ser no sengues ni que tens escut, per貌 et puc assegurar que si no pots sentir l’amor infinit que existix en aquesta vida, i per tant l’abund脿ncia infinita, vol dir que est脿s protegint-te del dolor, i quan et protegixes del dolor, tamb茅 dixes fora tota la bellesa, tot l’amor, tota la vida. Bloqueges el fluir de l’entrada i eixida a la teua vida.

鉂o笍No eres tu sol contra la vida, no eres tu sola tinguent-te que guanyar la vida, estem tots junts en aquest cam铆. Apareix l’ajuda si realment t’obris a rebre-la.

鉂o笍Pots creure el que et dic o no, no intente canviar el teu pensar, sols intente dir-te que estic ac铆 per a tu. Qu茅 no est脿s sola, que no est脿s sol. I que no necessariament he d’estar al teu costat f铆sic perque sengues la meua pres猫ncia i el meu amor.

鉂o笍T’estime. T’estimem el m贸n sencer. T’obris a sentir el nostre amor? La nostra ajuda?

10 coses que pots fer per canalitzar l’enuig

L’enuig, la ira, la frustraci贸 i la impot猫ncia no expressades ens enverinen.


Vuic dir amb a莽贸 que tenim que anar per la vida enfadant-nos amb totes les persones amb les que ens creuem? NO.

El que vuic dir amb a莽贸, 茅s que guardar-nos eixes emocions, tragar-nos-les per no saber com gestionar-les o com canalitzar-les, el que fa 茅s que les reprimim i que ens destruisguen per dins. Heu s茅 ben b茅 per experi猫ncia.


Qu茅 podem fer quan sentim aquestes emocions per alguna situaci贸? Vos conte 10 coses que m’han anat servint a m铆 durant els anys.

1. VES A LA MAR I CRIDA (sobretot en hivern quan no sol haver ning煤 o casi ning煤), golpetja l’aigua, sent el fret recorrer tot el teu cos. Deixa que l’aigua s’emporte el que no saps gestionar i que la mar ho transforme. (Si no tens la mar prop, servix alg煤n lloc com la montanya, un camp, NATURA… alg煤n lloc que pugues cridar ben fort sense preocupar-te per qui t’escolta. Solta, trau, expressa tot el que necessites.


2. PLORA, a mi personalment (hi ha moltes persones que tenen aquesta ferrament innata en el ser hum脿 bloquetjada, si 茅s el teu cas, utilitza les dem茅s ferramentes) m’ajuda a traure el que no puc explicar amb paraules. Em fa sentir lliure, em llibera.

3. ESCRIU, pots escriure en un paper tooooot el que t’enfada, amb p猫ls i senyals. No et talles, si t’ix dir insults, escriu-los… deixa’t portar, escriu el que gillaries al vent. No et jutges pel que escrius, permitix-te la llibertat d’expressar-te. (pots cremar el paper per transmutar les teues paraules, per貌 primer llix-lo).


4. GRABA’T, pots grabar un video expressant com et sents. No t茅 perqu猫 veure’l ning煤, quan estigues preparada pots vore’l tu, escoltar-te, estar ah铆 per a tu. Tamb茅 pots utilitzar un espill, et dic que el poder de l’espill siga literal o a trav茅s d’una grabaci贸 茅s molt molt sanador, perqu猫 eres tu la persona que s’escolta directament. Aquest acte, 茅s un acte d’amor cap a tu.


5. BALLA, a trav茅s del moviment i de m煤sica intensa, deixa’t portar, solta el control.


6. COMPARTIX, amb alguna persona que et sents c貌moda, que no et sents jutjada, expressa-li el que has sentit.


7. PARLA, quan et sengues preparada, si tens l’oportunitat expressa el que has sentit amb la persona en concret involucrada en la situaci贸. T煤 saps millor que jo en quin punt et trobes, aix铆 que agafa la for莽a que tens dins de tu i observa si est脿s preparada per a afrontar i expressar-te a la situaci贸 (no hi ha cap presa). Si no ho sents, no et presiones. Sols recorda que tens el dret d’expressar-te. Que l’amor et guie, que no siga la por qui camine per tu.


8. Fes IOGA, escolta com est脿 el teu ser, el teu cos, el teu cor, la teua ment. Reconnecta amb tu, amb el teu verdader ser.


9. MEDITA, quan ja has fet els exercisis de soltar, pot ser el teu cos i la teua ment ja est脿n preparades per a rendir-se i entrar en la calma de la meditaci贸 per a seguir entrant m茅s dins i soltar m茅s capes.

10. NO HI HA CULPA, solta la pressi贸 que et fiques cada volta que t’enfades. Enfadar-se forma part de les ferramentes que t茅 el nostre ser per tornar a la homeostasis, al equilibri de tot el cos, la ment i l’脿nima. Permitix-te enfadar-te. Pareix molt f脿cil, per貌 moltes voltes (parle per la meua experi猫ncia) ens enfadem per貌 al mateix temps hi ha un component de repressi贸 que fa que et sengues mal per enfadar-te, que et sengues culpable per no poder controlar, ni gestionar la situaci贸 d’una altra forma.


Espere que et servixga. Ah! I no et limites a quedar-te amb aquestes, segur tu en tens m茅s dins del teu ser, obrit a trobar la teua manera de soltar. Tu eres la teua propia medicina. Demana ajuda al teu ser superior, a D茅u, a l’Univers, a all貌 amb el que et sengues c貌mode, c貌moda.

T’estime, no est脿s sola, no est脿s sol.

Caterina.

Ioga i emocions de hui

El final de les meues 20 Salutacions al Sol de hui i les emocions que he sentit de rabia i enfado, que han ixit a trave虂s del cos.

Fa anys que compartisc el que senc pu虂blicament per les reds i al meu blog, i ara estic obrint-me d’una manera molt gran amb els videos. Compartisc la meua sanacio虂, la meua experie虁ncia, les emocions me虂s profundes amb vosaltres.

Amb aquesta apertura el que vuic e虂s transformar-me i ajudar a que milions de persones e虂s transformen.

Si jo canvie, tot canvia.

El video del que vos parle del enojo, e虂s de @rodrigorianodelcastillo si voleu saber exactament quin digueu-meu i vos el passe.

Caterina t’estime.

Respiraci贸 Clavicular

馃憙馃徏La respiracio虂 Clavicular e虂s la me虂s su虂perficial de les 3.

馃尯E虂s la respiracio虂 que s’utilitza quan tenim ansietat, una plorera molt intensa o simplement si no tenim coneixement sobre com respirar i utilitzem inconscientment la mi虂nima part de la nostra capacitat respirato虁ria.

馃尯Al pro虁xim video, aprendrem a unir les 3 respiracions: Abdominal, Tora虁cica i Clavicular.

Pots aprendre sobre respiracio虂 Abdominal i Tora虁cica en els videos anteriors.

Respiraci贸 tor脿cica o costal

馃憙馃徏En aquest segon video de la serie Respiracio虂, per a introduir-nos en el mo虂n del ioga, vos mostre la respiracio虂 tora虁cica.

馃憙馃徏Junt amb la respiracio虂 abdominal (video anterior) i la respiracio虂 clavicular (video que vindra虁 a continuacio虂) podrem aprendre la respiracio虂 completa.

馃憙馃徏Com respirem, e虂s com vivim. Vols ficar conscie虁ncia a la teua vida? Fica conscie虁ncia a la teua respiracio虂.馃崈鈽猴笍

馃憙馃徏Ah! recorda inspirar i exhalar pel nas. Al ioga respirem pel nas, excepte en exercicis puntuals.

Disfruta del teu cami cap al ioga鉂わ笍馃崈 qualsevol dubte: Pregunta’m鉂わ笍馃

馃幍La mu虂sica que m’acompanya: Premie虁re Gymnope虂die y Gnossiene: No. 1 d’Erik Satie i Alexandre Tharaud.